CONTE NEGRONI

Een Belgische Negroni, gemaakt ‘from scratch’

"Na jaren drinken en proeven van heel wat Negroni's voelde ik de nood naar een herkenbare standaard: een uitmuntende kwaliteit, mooi in balans en makkelijk toegankelijk. We begonnen de 3 elementen van Negroni zelf te distilleren met als enige doel de "perfecte Negroni" te maken. We laten ons brouwsel 5 weken op vat "rijpen" om een harmonieus en sterk resultaat te bekomen."Smaakbeleving

Een typische, onderscheidende geur van bitterzoete sinaasappel met subtiele tonen van Kalmoeswortel en bitterhout. Het proces van minimaal 4 weken vatrijping versterkt de smaken enorm en resulteert in een aangenamere, subtielere alcoholische beleving. Bij voorkeur geserveerd 'on the Rocks', rechtstreeks uit de fles in een tumblerglas met een zeste van sinaasappelschil als afwerking. Herkenbaar aan zijn levendige, maar toch diepe en verdonkerde rode kleur.Makkelijk toegankelijk

Wij zochten naar de ideale mix en recepturen van de bitters, de gin en de Vermouth om tot de perfecte Negroni te komen.

Harmonieus

Door de rijping van de mix van de verschillende componenten krijgen we een ideale harmonie tussen de alcohol en de smaken, wat zorgt voor een heel aangename aperitiefervaring.

Lager in alcohol

Zelf gemixte Negroni kan behoorlijk straf zijn (26-28° Alc.). Wij kozen ervoor om een product af te leveren met 22° Alc. wat voor een prima balans zorgt en de kans dat je iets vlotter een tweede zal bestellen. 

HET VERHAAL VAN GRAAF (CONTE) NEGRONI

HOE DE NEGRONI COCKTAIL ZOU ONTSTAAN ZIJN...

In 1919 vraagt graaf (Conte) Negroni in zijn favoriete cocktailbar in Firenze een sterkere cocktail dan zijn gebruikelijke Americano. De bartender verving soda door gin, en de nu wereldbekende Negroni zag het levenslicht. Door zijn vele reizen maakte de hele wereld kennis met zijn aperitief.